Tjälknöl
Lätt och mycket billigare an rostbiff från charken.
kött LCHF huvudrätt
Ingredienser
1 kg fryst nötstek
Enbärslag
- 1 l vatten
- 1 dl grovt salt
- 2 msk socker
- 1 lagerblad
- 1/2 tsk krossad svartpeppar
- 15 krossade enbär
Vitlökslag
- 1 l vatten
- 1 dl grovt salt
- 2 msk socker
- 3 krossade vitlöksklyftor
Gör så här
- Lägg det frysta köttet i en ugnsform.
- Ställ in i kall ugn på 100°C.
- Efter ca 2 timmar, stick in en köttermometer.
- Låt köttet stå i ugnen tills att termometern visar minst 65°C (smaksak). Detta tar ca 7-10 timmar.
- Koka upp vatten.
- Smaksätt den lag du vill ha.
- Lägg köttet i en bunke och häll lagen över, lägg en tallrik och sedan en tyngd på.
- Ställ kallt minst 5 timmar, gärna över natt.
- Skär i tunna skivor och servera.
- Går bra att frysa igen.