Ljus Snoddas

Jag har nog knyckt det mesta i det har receptet av Lena Kristensen i Sätila. Bra när det ska bakas till fotbollsmatcher.

kaka efterrätt
Ljus Snoddas

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 100 gr smör
  • 2 dl juice (apelsin, lime eller passionsfrukt)
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker

Glasyr

  • 100 gr smör
  • 2 msk juice
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 5 1/2 dl florsocker
  • Kokos (ev. apelsin eller limeskal)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Förbered en långpanna med plåtpapper.
  3. Vispa ägg och socker.
  4. Smält smör och koka upp med juicen.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj.
  6. Vispa snabbt ner smörsmeten i äggsmeten.
  7. Vänd försiktigt i mjölblandningen och rör ihop, rör så lite som möjligt.
  8. Bred ut smeten på plåtpapperet.
  9. Grädda tills en provsticka känns torr. (ca 15 min)
  10. Svalna något.
  11. Smält smöret till glasyren i en kastrull, blanda i juice och socker.
  12. Gör "myrhål" i kakan (så att glasyren rinner ner)
  13. Häll på glasyren och bred ut.
  14. Strö över kokos och ev. citrusskal.
  15. Skär i rutor.