Ljus Snoddas
Jag har nog knyckt det mesta i det har receptet av Lena Kristensen i Sätila. Bra när det ska bakas till fotbollsmatcher.
kaka efterrätt
Ingredienser
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 100 gr smör
- 2 dl juice (apelsin, lime eller passionsfrukt)
- 6 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
Glasyr
- 100 gr smör
- 2 msk juice
- 3 tsk vaniljsocker
- 5 1/2 dl florsocker
- Kokos (ev. apelsin eller limeskal)
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C
- Förbered en långpanna med plåtpapper.
- Vispa ägg och socker.
- Smält smör och koka upp med juicen.
- Blanda mjöl, bakpulver och vanilj.
- Vispa snabbt ner smörsmeten i äggsmeten.
- Vänd försiktigt i mjölblandningen och rör ihop, rör så lite som möjligt.
- Bred ut smeten på plåtpapperet.
- Grädda tills en provsticka känns torr. (ca 15 min)
- Svalna något.
- Smält smöret till glasyren i en kastrull, blanda i juice och socker.
- Gör "myrhål" i kakan (så att glasyren rinner ner)
- Häll på glasyren och bred ut.
- Strö över kokos och ev. citrusskal.
- Skär i rutor.