Äpplekaka, mormors (Barbro Ahlström)
Dubbel sats till stor långpanna. Utmärkt att frysa.
kaka efterrättIngredienser
- 4-5 äpplen
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 3 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör
- Kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smörj och bröa en form eller kläd med plåtpapper.
- Skala äpplena och skär i klyftor.
- Blanda bakpulvret i mjölet.
- Ägg och socker vispas poröst.
- Smör och mjölk kokas och slås varmt över.
- Blanda snabbt i mjölet.
- Bred ut smeten i formen.
- Stick ner äppleklyftorna.
- Strö kanel och ev. lite strösocker över äpplena.
- Grädda i mitten av ugnen ? min?
- Prova med sticka när den ser färdig ut.