Äpplekaka, mormors (Barbro Ahlström)

Dubbel sats till stor långpanna. Utmärkt att frysa.

kaka efterrätt

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör
  • Kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form eller kläd med plåtpapper.
  3. Skala äpplena och skär i klyftor.
  4. Blanda bakpulvret i mjölet.
  5. Ägg och socker vispas poröst.
  6. Smör och mjölk kokas och slås varmt över.
  7. Blanda snabbt i mjölet.
  8. Bred ut smeten i formen.
  9. Stick ner äppleklyftorna.
  10. Strö kanel och ev. lite strösocker över äpplena.
  11. Grädda i mitten av ugnen ? min?
  12. Prova med sticka när den ser färdig ut.