Pumpkin Cheesecake pie

Goda, mycket amerikanska, höstsmaker. Typisk till Thanksgiving och Jul.

amerikanskt efterrätt
Pumpkin Cheesecake pie

Ingredienser

Botten

  • 150 gr pepparkakssmulor
  • 100 gr pecannötter
  • 75 gr smör

Fyllning

  • 2 pkt philadelphiaost
  • 2 dl socker
  • 3 msk mjöl
  • 1 msk mjölk
  • 5 dl pumpa
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk ingerfära
  • 1/4 tsk kryddnejlika
  • 1/4 tsk muskot
  • 3 ägg

Gör så här

Om man inte kan hitta pumpa på burk får man helt enkelt kärna ur,skala, tärna och ugnsbaka (under folie) en pumpa. Låt rinna av, gärna över natt i kaffefilter. Blir det mer än man behöver går det utmärkt att frysa.

Botten

Krossa, hacka eller mixa pepparkakor och pecannötter. Rör i smält smör. Tryck ut i en pajform. Grädda 175 grader 10 min. Låt svalna.

Fyllning

"Mjuka" osten LITE i micron. Rör ost och socker. Rör i pumpa, mjöl, mjölk och kryddor. Vispa äggen lätt och häll i dem och blanda. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i 175 grader 40-50min? ( tills mitten verkar nästan stannat) Kallna 10 min, skär med en kniv runt kanten om fyllningen ligger direkt mot formen. Kyl, gärna över natt. Serveras ofta med en klick grädde.