Kyckling med currysås
Vår variant på farmors kyckling (Farmor köpte 3 hela kycklingar som hon styckade, stekte först i stekpannan och sen i ugn. Jag kan inte konkurrera med det) Vi köper kycklinfile' och steker i ugnen, torrare, men mycket lättvindigare.
kaka efterrätt
Ingredienser
4 portioner
- 4 kycklingfile'er
- Lite pressad citron
- Ev. 1 pkt bacon
Grillolja
- 1/4 dl olja
- 1/4 dl soja
- 1/4 dl senap
Currysås
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk curry
- 3 msk mjöl + vatten
- 1 buljongtärning
- 2 dl grädde eller creme fraiche
Gör så här
Värm ugnen till 250 Smörj en ugnsfast form. Lägg i kycklingen,droppa citron över. Stek tills den får lite färg,vänd, stek till lite färg, vänd,pensla,stek(ev.grill) vänd,pensla,stek. Gör ett snitt i en tjock file' så du ser att den är nästan färdig.Tiden beror mycket på storleken,fryst eller färsk kyckling osv. Täck ev.med baconskivor, stek tills dom ser fina ut
Samtidigt som kycklingen steker i ugnen: Smält smör,tillsätt krossad eller riven vitlök och curry.Fräs. Pudra över mjöl, späd med vatten och skyn som blir i kycklingformen, Smula i buljong. Koka försiktigt några min. Spad med grädde eller creme fraiche.
Servera med ris och en sallad. LCHF servera med blomkålsris, inget mjöl i såsen men mer grädde.