Kladdkaka

Yvonnes kladdkaka, simpel och väldigt god. Vi tycker den blir godast om man bakar den dagen innan. Den står sej några dagar i kylen eller går utmärkt att frysa.

30min kaka efterrätt inköp
Kladdkaka

Ingredienser

Till en långpanna

  • 9 dl strösocker
  • 6 st ägg
  • 1.5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 krm salt
  • 4.5 dl mjöl
  • 300 g smör

En tredjedels mängd är lagom till en vanlig pajform.

Gör så här

  1. Börja med att vispa strösockret och äggen.
  2. Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan samman med de vispade äggen.
  3. Tillsätt det smälta smöret och häll smeten i en långpanna.
  4. Smeta ut den jämt över hela pannan med en gaffel.
  5. Grädda vid 200°C i 18 min.
  6. Knepet är att inte ha den inne för länge, då blir den torr och tråkig.