Kladdkaka
Yvonnes kladdkaka, simpel och väldigt god. Vi tycker den blir godast om man bakar den dagen innan. Den står sej några dagar i kylen eller går utmärkt att frysa.
30min kaka efterrätt inköp
Ingredienser
Till en långpanna
- 9 dl strösocker
- 6 st ägg
- 1.5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 3 krm salt
- 4.5 dl mjöl
- 300 g smör
En tredjedels mängd är lagom till en vanlig pajform.
Gör så här
- Börja med att vispa strösockret och äggen.
- Blanda de torra ingredienserna för sig och blanda sedan samman med de vispade äggen.
- Tillsätt det smälta smöret och häll smeten i en långpanna.
- Smeta ut den jämt över hela pannan med en gaffel.
- Grädda vid 200°C i 18 min.
- Knepet är att inte ha den inne för länge, då blir den torr och tråkig.