Kryddheta räkor
Gott och väldigt lättvindigt!
skaldjur LCHF 30min ris
Ingredienser
4 portioner
- 2 burkar räkor i lag
- 1 paket passerade tomater
- 2 dl creme fraiche eller grädde
- 1 röd paprika
- 2-4 vitlöksklyftor
- 1 msk curry
- 1 kryddmått röd currypasta (eller något annat starkt typ tabasco, sambal olek....)
- salt
- 2 matskedar olja
Gör så här
- Häll bort spadet på räkorna och låt dom rinna av i en sil.
- I en kastrull: fräs vitlök,curry och currypastan i oljan.
- Tag kastrullen från värmen och blanda i räkorna.
- Häll över allt på en tallrik och låt stå och dra medans du gör såsen.
- Hacka paprikan.
- Häll tomaterna i kastrullen, koka upp häll i creme fraichen, värm upp.
- I med paprikan, koka upp.
- Blanda i räkorna men låt det inte koka igen.
- Servera med ris eller pasta, LCHF "med blomkålsris"