Kryddheta räkor

Gott och väldigt lättvindigt!

skaldjur LCHF 30min ris
Kryddheta räkor

Ingredienser

4 portioner

  • 2 burkar räkor i lag
  • 1 paket passerade tomater
  • 2 dl creme fraiche eller grädde
  • 1 röd paprika
  • 2-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 kryddmått röd currypasta (eller något annat starkt typ tabasco, sambal olek....)
  • salt
  • 2 matskedar olja

Gör så här

  1. Häll bort spadet på räkorna och låt dom rinna av i en sil.
  2. I en kastrull: fräs vitlök,curry och currypastan i oljan.
  3. Tag kastrullen från värmen och blanda i räkorna.
  4. Häll över allt på en tallrik och låt stå och dra medans du gör såsen.
  5. Hacka paprikan.
  6. Häll tomaterna i kastrullen, koka upp häll i creme fraichen, värm upp.
  7. I med paprikan, koka upp.
  8. Blanda i räkorna men låt det inte koka igen.
  9. Servera med ris eller pasta, LCHF "med blomkålsris"