Fetto-kladdkaka
Om man inte tycker en vanlig kladdkaka är tillräckligt mastig kan man ordna det lätt genom att baka denna kakan! ( Lisas kompis Pernillas recept)
godis kaka efterrätt inköp
Ingredienser
Antal portioner: Ca. 25 bitar Gräddning:200 grader 20+10 minuter
Kladdkakan
- 4 st ägg
- 6 dl strösocker
- 150 g smör
- 6 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 3 dl vetemjöl
Glasyren
- 200 g kokosflingor
- 2 dl strösocker
- 1 dl sirap
- 1.5 dl vispgrädde
- 75 g smör
Tillbehör
- Grädde
- Passionsfrukt
Gör så här
- Vispa ägg och socker.
- Tillsätt sedan det smälta smöret och resten av dom torra ingredienserna.
- Häll upp på plåtpannan och låt den vara i ugnen ca. 20 minuter.
- När kakan står i ugnen kan du börja med glasyren.
- Häll alla ingredienserna i en kastrull och värm det tills smöret har smällt.
- När det har gjort det har förhoppningsvis 20 minuter gått så du kan ta ut kakan ur ugnen.
- Häll glasyren på kakan och ställ sedan kakan i ugnen yttligare 10 minuter.
- Slutligen, ta ut kakan och låt den svalna.
// Lisa