Fetto-kladdkaka

Om man inte tycker en vanlig kladdkaka är tillräckligt mastig kan man ordna det lätt genom att baka denna kakan! ( Lisas kompis Pernillas recept)

godis kaka efterrätt inköp
Fetto-kladdkaka

Ingredienser

Antal portioner: Ca. 25 bitar Gräddning:200 grader 20+10 minuter

Kladdkakan

  • 4 st ägg
  • 6 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl

Glasyren

  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 75 g smör

Tillbehör

  • Grädde
  • Passionsfrukt

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Tillsätt sedan det smälta smöret och resten av dom torra ingredienserna.
  3. Häll upp på plåtpannan och låt den vara i ugnen ca. 20 minuter.
  4. När kakan står i ugnen kan du börja med glasyren.
  5. Häll alla ingredienserna i en kastrull och värm det tills smöret har smällt.
  6. När det har gjort det har förhoppningsvis 20 minuter gått så du kan ta ut kakan ur ugnen.
  7. Häll glasyren på kakan och ställ sedan kakan i ugnen yttligare 10 minuter.
  8. Slutligen, ta ut kakan och låt den svalna.

// Lisa