Tinas kålpudding
köttfärs svensktIngredienser
(4 portioner)
- 3/4 st kålhuvud
- 2 msk sirap
- 1/2 msk ättika, 12%
- salt och peppar
- 2 st finhackade gula lökar
- 1 dl kokt ris
- 1 st ägg
- 2 dl mjölk
- 500 g blandfärs
- 1 msk sirap
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka kålen i grova bitar.
- Bryn kålen, lite i taget, tills dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg.
- Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.
- Blanda ihop löken, riset, ägget, mjölken och färsen till en smet.
- Smaksätt med salt, peppar och sirap.
- Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form.
- Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst.
- Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter.
- Kontrollera med en kniv att färsen är fast.
Servera med lingon som tillbehör.