Hamburgare

Dessa burgare är en variant av ett recept av Gordon Ramsay. Serverade på ett gott bröd med en stark ostbit och några skivor bacon är de svårslagna.

LCHF köttfärs 30min huvudrätt
Hamburgare

Ingredienser

Till 6 mellanstora burgare:

  • 400g nötkött
  • 1 matsked senap (antingen dijon eller smakfull svensk senap)
  • Några skvättar Worcestershire-sås
  • 2-3 matskedar ketchup
  • 1 röd lök
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Peppar

Andra goda kryddor

  • Chili
  • Paprikapulver
  • Malen koriander
  • Spiskummin

Gör så här

Finhacka löken och blanda samtliga ingredienser i en bunke. Provstek en liten bit för att justera mängden senap, ketchup, Worcestershire-sås, salt och peppar. Forma burgare av lagom storlek, tänk på att de drar ihop sig då man tillagar. Kyl de formade burgarna i minst 10 min, gärna en halvtimme. (Går ocksa att frysa här) Grilla eller stek hamburgarna tills att de fått ordentlig färg och är lagom färdiga inuti. Servera med ett gott bröd, ost, sallad, tomat och ketchup eller dressing. Om du vill ha LCHF, byt bröd till sallad och substituera LCHF-dressing.