Gubben Pettsons Pannkakor

Klassiska som pannkakstårta! Som utflyktsmat, med äpplemos, ihoprullad, perfekt att ha i frysen för skolutflykter. (Vintertid, glöm inte att tina innan ungarna ska ut! Alla har inte så snälla fröknar som Lisa hade som springer upp till skolan och tinar dom i lärarrummets micro!)

svenskt

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 50 gr smör

Gör så här

  1. Blanda ägg, salt och hälften av mjölken.
  2. Blanda i mjölet och vispa direkt! Det blir lätt klumpar! I värsta fall får man ta fram elvisp eller stavmixer.
  3. Tillsätt resten av mjölken.
  4. Smält smöret i stekpannan, häll det i smeten, har du en bra stekpanna behöver du inte smörja mellan varje.
  5. Stek på inte allt för hög värme.