Julskinka
Jag har alltid kokat julskinkan för vi gillar dopp i grytan! Sedan vi började med LCHF är spadet gott till grund i en sås.
jul
Ingredienser
- 1 rimmad skinka, ca 4kg
- 1 morot
- 2 lökar
- några persiljekvistar
- 2 lagerblad
- ca 10kryddpepparkorn
- ev.1 tsk fänkålsfrön
Griljering
- 1 ägg 3 msk skånsk senap
Gör så här
- Ta av plasten men låt nätet sitta kvar.
- Spola av skinkan hastigt i kallt vatten.
- Sätt en termometer i mitten av skinkan .(Jag sätter ofta 2 st för att vara säker)
- Lägg skinkan i en kastrull.
- Häll på kallt vatten så att det precis täcker.
- Koka upp vattnet, ta bort skummet med en sked.
- Lägg i smaksättarna.
- Sänk värmen, det ska inte koka, bara långsamt värma skinkan till 72º
- Ta upp skinkan,klipp bort nätet, skär eller dra bort svålen.
- Lägg skinkan på galler över en plåt.
- Blanda ägget och senapen och pensla på.
- 225º i ugnen till fin färg.
- Kyl snabbt.