Skurna pepparkakor
Mycket godare än pepparkaksfigurer. Kanske mer för vuxna när barnen vuxit från baket! Det går utmärkt att ha en rulle ett par veckor i kylen och ta fram och grädda när man vill/har tid. Ger oslagbar julmysdoft i köket i december!
kaka jul svenskt
Ingredienser
- 2 dl (125gr) sötmandel
- 200 gr smör
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 msk ingefära
- 1 msk kanel
- 1 msk malda kryddnejlikor
- 1 tsk bikarbonat
- ca 6 dl vetemjöl
Gör så här
- Skålla, skala och hacka mandeln.
- (Hacka noga så blir det lättare att skära kakorna sedan)
- Mjuka smöret lite i micron.
- Rör i alla ingredienser.
- Arbeta ihop alltsammans.
- Forma på plåtpapper till 2 rullar.
- Linda in dom i papperet och lägg i kylen tills nästa dag?
- Värm ugnen till 175º
- Skär rullarna i skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 min.