Skurna pepparkakor

Mycket godare än pepparkaksfigurer. Kanske mer för vuxna när barnen vuxit från baket! Det går utmärkt att ha en rulle ett par veckor i kylen och ta fram och grädda när man vill/har tid. Ger oslagbar julmysdoft i köket i december!

kaka jul svenskt
Skurna pepparkakor

Ingredienser

  • 2 dl (125gr) sötmandel
  • 200 gr smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk kanel
  • 1 msk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • ca 6 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Skålla, skala och hacka mandeln.
  2. (Hacka noga så blir det lättare att skära kakorna sedan)
  3. Mjuka smöret lite i micron.
  4. Rör i alla ingredienser.
  5. Arbeta ihop alltsammans.
  6. Forma på plåtpapper till 2 rullar.
  7. Linda in dom i papperet och lägg i kylen tills nästa dag?
  8. Värm ugnen till 175º
  9. Skär rullarna i skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
  10. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.