Jessica Kirschsteigers Julbröd

Det godaste och enklaste julbrödet som passar året runt.

bröd inköp jul

Ingredienser

Två bröd

  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap (kan uteslutas)
  • 1 l naturell yoghurt
  • 2 dl russin
  • 2 dl hela hasselnötter (eller andra nötter)
  • 3 dl torkade strimlade aprikoser
  • smör till formarna
  • 2 dl solros- eller pumpafrön

Gör så här

  1. Rör ihop mjölsorterna, saltet och bikarbonaten.
  2. Tillsätt yoghurt, russin, nötter och aprikoser och ev. sirap. Degen blir rätt kladdig.
  3. Smörj två brödformar och ”bröa dem” med solrosfrön eller pumpakärnor.
  4. Skrapa ner degen i formarna, men se till att lämna ett par centimeter upp till kanten så att bröden får plats att jäsa. Jämna till ytan och strö över lite extra solros- och/eller pumpafrön.
  5. Grädda i 200 grader i 60 minuter,
  6. Sänk till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
  7. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna.