Jessica Kirschsteigers Julbröd
Det godaste och enklaste julbrödet som passar året runt.
bröd inköp julIngredienser
Två bröd
- 7 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 2 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 2 dl mörk sirap (kan uteslutas)
- 1 l naturell yoghurt
- 2 dl russin
- 2 dl hela hasselnötter (eller andra nötter)
- 3 dl torkade strimlade aprikoser
- smör till formarna
- 2 dl solros- eller pumpafrön
Gör så här
- Rör ihop mjölsorterna, saltet och bikarbonaten.
- Tillsätt yoghurt, russin, nötter och aprikoser och ev. sirap. Degen blir rätt kladdig.
- Smörj två brödformar och ”bröa dem” med solrosfrön eller pumpakärnor.
- Skrapa ner degen i formarna, men se till att lämna ett par centimeter upp till kanten så att bröden får plats att jäsa. Jämna till ytan och strö över lite extra solros- och/eller pumpafrön.
- Grädda i 200 grader i 60 minuter,
- Sänk till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter.
- Stjälp upp bröden på galler och låt svalna.