Farmors Jansson (Eila Johansson)
Farmors recept, fast jag häller på grädden på slutet och är för lat för att bryna löken! //Yvonne
jul svenskt huvudrätt
Ingredienser
- ca 12 strimlade potatisar
- 1 stor hackad lök
- 1 brk ansjovis
- 3 dl grädde
- Några "ostskivor" smör
- Ströbröd
- Salt
Gör så här
- Bred ut hälften av potatisen i en smord gratängform, salta.
- Bred ut löken ovanpå.
- Lägg ut ansjovisfileerna (spara spadet).
- Täck med resten av potatisen, salta.
- Häll på ansjovisspadet.
- Hyvla over några skivor smör.
- Strö över ströbrödet
- Grädda vid 275°C i 10 min med folie, 50 min(?) utan folie, prova i mitten om potatisen ar mjuk.
- Häll på grädden, värm lite till.
- Nästan godare att värma igen nästa dag!